Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Λουκέτο στην ΕΡΤ δια χειρός Μητσοτάκη;


Έτοιμοι να βάλουν λουκέτο στην ΕΡΤ είναι στη Νέα Δημοκρατία, μετά και από την ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Χρήστου Κέλλα στη βουλή, για το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ.
Οι δύο βουλευτές έθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους, την ώρα που η ΕΡΤ αποτελεί έναν από τους λίγους κερδοφόρους Δημόσιους οργανισμούς.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έθεσαν το θέμα της καταβολής του ανταποδοτικού τέλους, πιάνοντας το πιο λαϊκίστικο θέμα που θα μπορούσαν να αναφερθούν αυτή την περίοδο, προφανώς παίρνοντας τα… μέτρα τους για τις επόμενες ημέρες.
Έχοντας ψηφίσει ακόμα και το πιο αντεθνικό μέτρο, και τον πιο ανθρωποκτόνο φόρο, οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, προφανώς και ενόψει των μέτρων που έρχονται. Πως αλλιώς να σκεφτεί κανείς, για έναν φόρο που καταβάλλεται κάθε χρόνο, και έχει αντίτιμο μόλις 50,88 ευρώ;
Τη στιγμή που το ανταποδοτικό τέλος στην χώρα μας, μόλις και μετά βίας αγγίζει τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, οι βουλευτές της Ν.Δ. θέτουν θέμα κατάργησής του. Και τα ερωτήματα που γεννώνται, πολλά.
Τόση βάση έχουν τα δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας για κλείσιμο της ΕΡΤ, που οι δύο βουλευτές σπεύδουν να επιβεβαιώσουν τόσο σύντομα; Μέχρι εκεί φτάνει η ελευθερία του τύπου στην χώρα μας, που για να κάνουν μερικά δωράκια στους καναλάρχες, κλείνουν την ΕΡΤ; Πλέον η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται από τα Παραπολιτικά, την Ελευθεροτυπία και τον ΣΚΑΪ; Αυτά και άλλα πολλά αναρωτιόμαστε, και απάντηση δεν παίρνουμε καμία.
Και σαν να μη φτάνουν τα παραπάνω, οι ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης, σχεδιάζουν να κατεβάσουν ρολά την ΕΡΤ από την 31η Μαΐου, δηλαδή εδώ και... μια εβδομάδα! Τόσο αποφασισμένοι να τεμαχίσουν και να μοιράσουν την κρατική πίτα είναι, που παραδίδουν την κρατική τηλεόραση, βορρά στις ορέξεις των καναλαρχών. Γιατί μια τέτοια κίνηση, μόνο ως τέτοιο δώρο μπορεί να θεωρηθεί.
Όταν ο μέσος πολίτης καταβάλει κάθε μήνα το αντίτιμό του για την κρατική τηλεόραση, δεν μπορεί να ανεχθεί το κλείσιμό της για τέσσερις μήνες και πλέον. Και με αυτόν τον τρόπο επιχειρούν να στρέψουν τον κόσμο κατά της κρατικής τηλεόρασης.
Ειδικά αυτό το "για να σηματοδοτήσουμε απέναντι στην κοινωνία την έμπρακτη αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή βαθειά κρίση", με τo οποίο κλείνουν την ερώτηση προς τον Γ. Στουρνάρα οι δύο βουλευτές, είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα απέναντι στην ενημέρωση και την κρατική τηλεόραση.
Την θέλουν τσιφλίκι τους, και αυτό θα συμβεί όταν τα σχέδιά τους γίνουν πραγματικότητα.
Η κρατική ενημέρωση πρέπει να είναι υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης, και η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό από σήμερα κιόλας.


www.fmvoice.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου